SPO13 mrt '16 15:01

Gut stelt wereldbeker ski veilig

Auteur: ANP Nieuws

LENZERHEIDE (ANP) - De Zwitserse skiester Lara Gut heeft zich vóór de seizoensfinale in St.

EPA
EPA

Moritz al verzekerd van de algemene wereldbeker bij de vrouwen. Ze vergaarde zondag met haar derde plaats in de combinatie van slalom en super-G in Lenzerheide zo veel punten, dat ze in de resterende races niet meer is te achterhalen door de concurrentie.

Gut is de eerste Zwitserse skiester sinds Vreni Schneider in 1995 die de grote kristallen kogel, de bijbehorende trofee voor de winnaar van de algemene wereldbeker, verovert.

Lindsey Vonn was bijna de hele winter met Gut in gevecht om de bokaal, maar de Amerikaanse skidiva zette onlangs een streep onder haar seizoen wegens een knieblessure. De Duitse Viktoria Rebensburg kan Gut met een achterstand van meer dan driehonderd punten niet meer bedreigen.

Slalomrun

Guts landgenote Wendy Holdener won in Lenzerheide de combinatie met een totaaltijd van 1.59,31 na een slalomrun en een super-G. De Oostenrijkse Michaele Kichgasser werd tweede. Holdener verzekerde zich van de wereldbeker op de combinatie.

De 24-jarige Gut vierde nog niet uitbundig haar eerste eindzege in het WB-klassement. ,,Pas op 20 maart krijg ik de kogel. Tot die tijd ben ik mathematisch gezien de winnares, waarbij ik er dan vanuit ga dat Rebensburg ook echt afziet van de slalom. Het is wel zo dat ik nu lekker vrijuit kan skiën en niet meer steeds hoef te rekenen'', aldus Gut.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen