SPO13 mrt '16 18:14

Ter Mors voldaan naar Bali

Auteur: ANP Nieuws

HEERENVEEN (ANP) - Tweevoudig wereldkampioene Jorien ter Mors baalde zondag tijdens de wereldbekerfinale in Thialf slechts heel even van zilver op de 1000 meter.

ANP
ANP

,,Ik kwam hier om te winnen. Ik dacht ook na mijn rit dat het goud voor mij zou zijn. Zowel op mijn tijd als op mijn race viel weinig aan te merken. Brittany Bowe reed na mij echter een heel strakke rit. Ze kon deze keer tot aan de finish doortrekken, terwijl normaal gesproken mijn slotronde juist beter is. Bowe was hier gewoon heel erg goed'', doelde de kopvrouw van Team AfterPay op de vier overwinningen die de wereldkampioene sprint uit de Verenigde Staten in de Friese schaatstempel behaalde.

Het ,,zure'' gevoel over haar 'nederlaag' tegen Bowe verdween snel bij Ter Mors. ,,Ik heb een heel mooi seizoen gehad op de langebaan'', besefte de Twentse schaatsster, die volgend jaar in eigen land ook bij de WK shorttrack weer eens wil excelleren. ,,Ik had vooraf nooit durven denken aan twee wereldtitels. Het is de beloning voor heel hard werken. En dat is mijn komende vakantie naar Bali eveneens.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen