SPO14 mrt '16 18:40

WTA-baas gelooft niet in opzet Sjarapova

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - De baas van de vrouwentennisbond WTA gelooft de verklaring die tennisster Maria Sjarapova gaf voor haar positieve dopingtest.

EPA
EPA

Dat heeft Steve Simon tegen de Britse krant The Times gezegd. ,,Ik ben er van overtuigd dat ze geen opzet had toen ze deze fout beging.'' Tegelijkertijd liet Simon weten dat niemand boven de wet staat.

Sjarapova maakte precies een week geleden bekend dat ze betrapt was op het gebruik van meldonium en dat ze dat middel, dat sinds 1 januari verboden is, al tien jaar gebruikte vanwege gezondheidsproblemen. Dat meldonium op de verboden lijst terecht was gekomen, wist ze niet, claimde Sjarapova. Later in de week zei ze op Facebook nog maar eens dat het te moeilijk was om uit de technische teksten die antidopingwaakhond WADA haar stuurde af te leiden wat er veranderd was.

Sinds januari zijn al tientallen atleten betrapt op meldonium. Vrijdag waren dat er volgens het WADA al 99. Dat middel voor hartpatiënten werd vooral in Rusland gebruikt en verreweg de meeste betrapte atleten, zoals Sjarapova en schaatser Pavel Koelizjnikov, komen ook uit dat land.

Gerelateerde artikelen