SPO14 mrt '16 19:08

Verstappen telt de uren af

Auteur: ANP Nieuws

MELBOURNE (ANP) - Max Verstappen telt de uren af naar zondag, als hij in Australië aan zijn tweede seizoen in de Formule 1 begint.

EPA
EPA

,,Ik kan niet wachten terug te keren op het circuit van Melbourne. Ik had er vorig jaar een harde leerschool bij mijn debuut, maar het circuit is er een met bijzondere elementen'', blikte de achttienjarige Limburger op de website van zijn team Toro Rosso vooruit op de openingsrace van dit seizoen.

De jongste Formule 1-coureur aller tijden moest vorig jaar de Grand Prix van Australië voortijdig beëindigen. Verstappen viel in zijn allereerste race na 35 ronden uit met een rokende motor. Hij lag op dat moment negende. ,,Uitvallen terwijl je in een positie ligt waarmee je punten scoort, was een bittere pil. Terwijl ik dat hele weekeinde juist zo opgewonden was over mijn eerste grand prix in de Formule 1.''

Verstappen kan zich delen van het circuit nog helder voor de geest halen. ,,Bocht één springt eruit. Je komt behoorlijk hard aanrijden en het is hobbelig in de remzone, dus ik weet nog dat ik het aanremmen voor die bocht behoorlijk moeilijk vond. Halverwege het circuit, ter hoogte van bocht tien, had ik tijd om naar de kant te kijken en zag daar heel veel enthousiaste fans in het gras zitten. Dat was leuk om te zien.''

Verstappen begint aan een lang seizoen met liefst 21 races op de kalender. Zijn bolide van Toro Rosso heeft een motor van Ferrari die in de wintertests betrouwbaar en behoorlijk snel bleek. Het is zijn doel beter te presteren dan vorig jaar, toen hij twee keer als vierde eindigde en het WK afsloot op de twaalfde plaats.

Gerelateerde artikelen