SPO15 mrt '16 14:30

Opnieuw remise voor Giri

Auteur: ANP Nieuws

MOSKOU (ANP) - Vier partijen, vier remises.

EPA
EPA

Schaker Anish Giri heeft vooralsnog alle punten gedeeld op het kandidatentoernooi in Moskou. Dinsdag eindigde ook zijn partij met de Amerikaan Hikaru Nakamura in een remise.

De Nederlandse grootmeester deelde in een felle partij na 32 zetten de punten met de Amerikaan. Daardoor komt Giri voorlopig op 2 punten in totaal en deelt hij de derde plaats.

De 21-jarige Giri is de jongste onder de acht wereldtoppers die zich in Moskou hebben verzameld. Ze spelen twee keer tegen elkaar, veertien partijen in totaal dus. De winnaar krijgt het recht wereldkampioen Magnus Carlsen uit te dagen. Deze tweekamp is in november in New York.

Sergej Karjakin

De Rus Sergej Karjakin nam de leiding na de vierde ronde door met wit de Indiër Viswanathan Anand te verslaan. Hij staat als enige op 3 punten.

De twee overige partijen eindigden in remise. De Amerikaan Fabiano Caruana liet een grote kans op een vol punt liggen tegen de Bulgaar Veselin Topalov. De stelling was in zijn voordeel, maar hij vergat het af te maken. Ook de Armeniër Levon Aronian en de Rus Peter Svidler speelden remise. Aronian staat daardoor tweede met 2,5 punt.

Gerelateerde artikelen