SPO16 mrt '16 11:32

Italiaan Fill pakt wereldbeker afdaling

Auteur: ANP Nieuws

ST.

EPA
EPA

MORITZ (ANP) - Skiër Peter Fill heeft in het Zwitserse St. Moritz de wereldbeker op de afdaling gewonnen. Vooraf werd op de afsluitende wereldbekerwedstrijd gerekend op een spannende strijd met nummer twee Dominik Paris, maar voordat Fill beneden was, was de wedstrijd woensdag al beslist. Dat hij slechts tiende werd, maakte niet meer uit. De Zwitser Beat Feuz won de laatste afdaling van het seizoen.

Vooraf was de strijd om de kristallen bol een competitie tussen drie man, die op enkele punten van elkaar stonden. Paris (432), Fill (436) en de Noor Aksel Lund Svindal (436) voerden de lijst aan, al was Svindal al uitgeschakeld met een blessure. Paris deed wel mee in Zwitserland, verprutste het echter volledig en scoorde geen punten op de afsluitende wedstrijd. Hij viel daardoor zelfs van het podium in de eindstand.

Ook de Noor Kjetil Jansrud kwam tekort om vanuit de achtergrond op te stomen. Fill kon daarna ontspannen afdalen. Hij is de eerste Italiaan die de wereldbeker op de afdaling wint.

Gerelateerde artikelen