SPO18 mrt '16 06:13

Martina en Paulina azen direct op medaille

Auteur: ANP Nieuws

PORTLAND (ANP) - Voor de atleten Churandy Martina en Hensley Paulina is de eerste volwaardige dag van de WK indoor in de Amerikaanse stad Portland direct cruciaal.

ANP
ANP

Op de 60 meter staan vrijdag de series, halve finales en de finale op het programma. De Nederlandse sprinters worden niet gerekend tot de medaillekandidaten.

Alleen de polsstokhoogspringers kwamen zonder Nederlandse inbreng in de nacht van donderdag op vrijdag (Nederlandse tijd) al in actie. Het leeuwendeel van de atleten komt pas vrijdagavond op zijn vroegst in actie.

Namens Nederland is de beurt als eerste aan Liemarvin Bonevacia, die op de 400 meter de series moet overleven. Ook Lisanne de Witte (400 meter), Sifan Hassan (1500) en Maureen Koster (3000) moeten vrijdag al aan de slag.

De belangrijkste Oranjetroef, Dafne Schippers, komt pas zaterdag in actie op de 60 meter. Schippers deelt sinds kort de beste seizoenstijd met de Amerikaanse Barbara Pierre (7,00 seconden) en heeft in haar een geduchte concurrente. Ook Jamile Samuel komt pas zaterdag op de kortste sprintafstand op de baan.

Gerelateerde artikelen