SPO19 mrt '16 09:09

NOC*NSF positief over aanblijven Bonnes

Auteur: ANP Nieuws

ARNHEM (ANP) - Sportkoepel NOC*NSF heeft positief gereageerd op de ontwikkelingen op bestuurlijk gebied bij de Nederlandse judobond (JBN).

ANP
ANP

In de nacht van vrijdag op zaterdag maakte de JBN bekend dat Deborah Gravenstijn haar functie als bestuurslid topsport neerlegt en dat Henry Bonnes alsnog aanblijft als directeur topsport.

,,Het is voor de judoka’s die zich voorbereiden op Rio 2016 en voor de jonge judoka's die later dit jaar naar het NTC Judo op Papendal komen goed nieuws dat er in deze fase continuïteit is in de sporttechnische aansturing bij de judobond. Het is te waarderen dat Deborah Gravenstijn hieraan bij heeft willen dragen door als bestuurslid terug te treden'', liet technisch directeur Maurits Hendriks van NOC*NSF zaterdagochtend weten.

NOC*NSF gaat er van uit dat de weg nu vrij is om de volgende stappen te nemen voor het realiseren van het Nationaal Training Centrum (NTC) voor de judosport op Papendal. De sportkoepel is een groot voorstander van 'centralisatie' waarbij de beste judoka's van Nederland op het nieuwe sportcomplex samen gaan trainen.

Gerelateerde artikelen