SPO30 mrt '16 11:33

Boonstra zet Rotterdam en Rio uit hoofd

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Miranda Boonstra doet niet mee aan de marathon van Rotterdam en kan deelname aan de Olympische Spelen daardoor vergeten.

ANP
ANP

Dat schrijft de hardloopster woensdag op haar eigen website.

Boonstra had zich tot doel gesteld om op 10 april in Rotterdam te voldoen aan de olympische limiet van 2.28.00. In de aanloop naar de marathon vocht ze met blessures, maar ze vertrouwde er telkens op dat ze op tijd hersteld zou zijn.

,,Bij thuiskomst uit Zuid-Afrika zag ik vorige week de controle met vertrouwen tegemoet. Die viel echter tegen, want er was nu een scheurtje (in de achillespees) op een andere plek. De kans dat ik mijn achillespees zou afscheuren als ik nu een marathon zou lopen was reëel'', legt Boonstra uit. ,,Het werd tranen met tuiten huilen: geen Rotterdam, geen Rio. Dinsdag heb ik mij moeten afmelden.''

Butter

Twee weken geleden moest ook Michel Butter zich al afmelden voor de marathon van Rotterdam. Hij liep op trainingskamp in Kenia een kuitblessure op en kan net als Boonstra geen andere voorjaarsmarathon lopen om alsnog de limiet te halen.

Beiden kunnen nog wel hopen op clementie van de Atletiekunie en NOC*NSF. Dinsdag nog werd zelfs een onlinepetitie gestart om Butter naar de spelen te krijgen. Die werd tot aan woensdagmiddag al meer dan 5000 keer ondertekend.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen