SPO30 mrt '16 13:20

Landenwedstrijd vervangt Ladies Open

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Het Ladies Open Golf krijgt een nieuw format.

Christel Boeljon tijdens de laatste dag van het Deloitte Ladies Open golf 2015. ANP
Christel Boeljon tijdens de laatste dag van het Deloitte Ladies Open golf 2015. ANP

Het vrouwentoernooi met 120 speelsters maakt plaats voor een landenwedstrijd á la de Solheim Cup met acht teams, elk bestaande uit drie Europese topgolfsters. Voor Nederland gaan in ieder geval Christel Boeljon en Anne van Dam spelen in de Ladies Nations Invitational.

De Nederlandse golffederatie, hoofdsponsor ING Private Banking en sportmarketingbureau TIG presenteerden woensdag het nieuwe initiatief, dat volgens de partijen de golfsport moet vernieuwen en aantrekkelijker is voor speelsters en publiek. Zo zijn bijvoorbeeld de holes korter dan normaal en toeschouwers mogen de teams luid aanmoedigen.

Het toernooi wordt van 20 tot en met 22 mei afgewerkt op golfbaan The International nabij Schiphol. De spelvorm is matchplay en de hoofdprijs bedraagt 18.000 euro.

Vernieuwing

,,We hebben het Ladies Open in zijn oorspronkelijke vorm twaalf jaar met veel plezier georganiseerd’’, aldus directeur Martijn van der Meulen van TIG. ,,Het waren succesvolle toernooien, maar we zagen de voorbije jaren onvoldoende groei in de belangstelling voor het evenement. Ondanks de zege van Christel Boeljon vorig jaar. Dat deed ons beseffen dat het toernooi na tien jaar ook wel toe was aan vernieuwing.’’

Het Ladies Open gaat overigens verder terug. De eerste editie was in 1986. In 1994 won Liz Weima, die later toernooidirecteur werd. Het toernooi maakte deel uit van de Europese proftour LET. De Ladies Nations Invitational doet dat nog niet. ,,Maar de internationale organisatie voor professioneel vrouwengolf volgt met belangstelling het nieuwe initiatief'', zegt Van der Meulen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen