SPO1 apr '16 21:33

Bell Berghuis kampioene op snowboardcross

Auteur: ANP Nieuws

LAAX (ANP) - Bell Berghuis heeft op de slotdag van de NK snowboard en freestyle-ski in Laax de titel veroverd op het onderdeel snowboardcross.

EPA
EPA

De Bredase routinier (30) heeft haar internationale topsportcarrière weliswaar beëindigd, maar is op een Nederlands kampioenschap nog graag van de partij. In de Zwitserse wintersportplaats werd ze bij de huldiging geflankeerd door twee 18-jarigen, Lois Vlastuin (zilver) en Milina van Unnik.

,,Ik vind het leuk hier te zijn en te racen met de jonge talenten. De tegenstand wordt elk jaar groter. Er zijn er die hard aan de weg timmeren en dat is een mooie ontwikkeling. Ik heb toch een beetje een voorbeeldfunctie en probeer ze te helpen waar ik kan'', zei Berghuis.

Bij de mannen was Glenn de Blois vrijdag met afstand de beste. De jonge Westlander (20) troefde in de finale, onder meer dankzij een flitsende start, Casper Linders en Metten Maas af. Hij sloot daarmee een uitstekend seizoen, met onder meer een verrassende zesde plaats in een wereldbekerwedstrijd, in stijl af.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen