SPO3 apr '16 16:25

MotoGP in de ban van banden

Auteur: ANP Nieuws

RIO HONDO (ANP) - De aanloop naar de Grote Prijs van Argentinië in de MotoGP verloopt bijzonder rommelig.

EPA
EPA

Aanleiding zijn problemen met de achterbanden van Michelin die de motorcoureurs tot hun beschikking hebben. Michelin heeft inmiddels twee versies teruggetrokken, omdat ze onveilig zouden zijn.

De Britse coureur Scott Redding kreeg zaterdag tijdens een trainingssessie te maken met problemen met zijn achterband, waardoor zijn Ducati beschadigd raakte. ,,Ik dacht dat mijn band ontploft was en vreesde voor een zware crash'', vertelde Redding. De Brit wist desondanks zijn Ducati zonder fysieke schade tot stilstand te brengen.

Michelin heeft nieuwe banden ter beschikking gesteld voor de race van zondagavond. In eerste instantie zouden de coureurs die mogen testen in een extra trainingssessie, maar vanwege het slechte weer is die afgelast. De raceleiding bracht vervolgens een ingewikkelde verklaring naar buiten, met alle mogelijke scenario's wat betreft het gebruik van de banden bij droog weer of regen. De kans bestaat dat de race wordt ingekort of dat coureurs de kans krijgen onderweg van motor te wisselen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen