SPO3 apr '16 20:31

Van der Schans wint GP San Giovanni

Auteur: ANP Nieuws

RIJSWIJK (ANP) - Wout-Jan van der Schans heeft ter afsluiting van de 'Riviera Sun Tour' de Grote Prijs van San Giovanni in Marignano op zijn naam gebracht.

ANP
ANP

De geroutineerde springruiter (54) uit Nijkerk bleef met Capetown, het paard waarmee hij tot het olympisch kader behoort, in beide manches foutloos. In de beslissende was hij bijna een seconde sneller dan de Duitse amazone Simone Blum (Alice). Het leverde hem een premie van 7000 euro op.

Marc Houtzager onderscheidde zich zondag in Spanje met winst in de GP Oliva Nova. Hij werd er nog iets vorstelijker voor beloond: 11.500 euro. De ruiter uit Rouveen snelde op de rug van de hengst Sterrehof's Baccarat na 40,21 seconden door de finishlijn. Daarmee troefde hij zijn Duitse concurrenten Mario Stevens (Brooklyn) en Holger Wulschner (BSC Cha Cha Cha) ruim af. Johnny Pals (Fernando) werd vierde.

Nederlands succes was er ook in het noorden Frankrijk. Remco Been vierde in de Grand Prix van Hardelot zijn internationale doorbraak op driesterrenniveau. Hij verdiende er 15 mille mee. De nieuweling uit Wierden, tot dusver vooral actief op bescheidener podia, kon in de barrage relatief kalm aan doen met zijn rijdier Holland van den Bisschop. Zijn enige concurrenten - de Fransman Nicolas Deseuzes (Quilane) en landgenoot Michael Greeve (Eurohill's Africa) - hadden ieder al twee springfouten gemaakt. Been liet alle hindernissen overeind.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen