SPORT6 apr '16 16:52

Tankink niet op tijd fit voor Parijs-Roubaix

Auteur: ANP Nieuws

RIJSWIJK (ANP) - Bram Tankink kan door zijn valpartij zondag in de Ronde van Vlaanderen niet meedoen aan Parijs-Roubaix.

ANP
ANP

De wielrenner van LottoNL-Jumbo is nog niet fit genoeg om zondag te starten, laat de ploeg woensdag weten. Twan Castelijns is aangewezen als zijn vervanger.

,,Het is een gemis dat Bram Tankink niet kan rijden”, zegt ploegleider Nico Verhoeven. ,,Bram heeft veel ervaring, maar het is ook belangrijk dat je 100 procent fit bent en dat is Twan Castelijns wél.''

Tankink heeft een diepe wond aan zijn knie overgehouden aan de val. ,,Zwaar balen dat ik de mooiste wedstrijd van het jaar moet laten schieten. Trap lopen is nu al een opgave laat staan 250 kilometer op een fiets over stenen'', liet hij weten op Twitter. De renner neemt gedwongen rust en wil zich daarna gaan concentreren op de Ronde van Italië.

Kopman

De selectie van LottoNL-Jumbo voor Parijs-Roubaix is voor de rest hetzelfde als afgelopen zondag. Sep Vanmarcke is na zijn podiumplaatsen in Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen wederom de kopman. De ploeg heeft veel vertrouwen in de Belg. ,,Parijs-Roubaix ligt hem misschien nog wel beter dan de Ronde van Vlaanderen'', aldus Verhoeven.

,,Ik wil opnieuw een hoofdrol vertolken en een goede prestatie neerzetten'', kondigt Vanmarcke aan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen