SPO7 apr '16 10:15Aangepast op 13 apr '16 20:45

Schippers duelleert met Felix in Doha

Auteur: ANP Nieuws

DOHA (ANP) - Dafne Schippers duelleert in de eerste wedstrijd van dit jaar uit de Diamond League al met haar grote concurrente voor de Spelen van Rio de Janeiro.

EPA
EPA

Ze loopt op 6 mei in Doha tegen de Amerikaanse Allyson Felix.

De Nederlandse sprintkampioene veroverde afgelopen zomer goud op de 200 meter bij de WK in Peking. Felix won daar de 400 meter, maar is ook drievoudig wereldkampioene op de 200 meter en heeft haar zinnen gezet op olympisch goud op die afstand in Rio. De twee sprintgiganten treffen elkaar in Doha op de 100 meter.

Schippers en Felix liepen vijf keer eerder tegen elkaar. De Utrechtse won drie keer. Ook haar persoonlijke records op de 100 (10,81) en 200 meter (21,63) zijn iets scherper dan die van haar Amerikaanse rivale: 10,89 en 21,69.

Debuut

Felix is een trouwe gast in Doha. Ze heeft al elf overwinningen op haar naam staan op de snelle atletiekbaan in de hoofdstad van Qatar. Schippers maakt haar debuut in Doha. ,,Ik heb veel goeds gehoord over de wedstrijd en de snelle baan. Ik heb er echt zin in tegen Allyson te lopen. Zij is een van de beste sprintsters aller tijden'', liet Schippers weten op de website van de internationale atletiekfederatie IAAF.

De regerend wereldkampioene op de 200 meter doet deze zomer ook voor het eerst mee aan de Bislett Games in Oslo, evenals Doha een wedstrijd uit de Diamond League. Daar loopt ze op 9 juni de 200 meter. Die afstand doet ze op 22 mei ook tijdens de FBK Games in Hengelo.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen