SPO8 apr '16 22:53

BMX'er Van Gendt breekt sleutelbeen en rib

Auteur: ANP Nieuws

MANCHESTER (ANP) - Pech voor fietscrosser Twan van Gendt.

ANP
ANP

De 23-jarige Brabander werd vrijdag bij de wereldbekerwedstrijden in Manchester aangereden en brak bij zijn val een sleutelbeen en rib. ,,Twan werd tijdens de warming-up van achteren aangetikt en schoot voorover van zijn fiets, tegen de volgende hindernis aan'', zei bondscoach Bas de Bever vanuit het ziekenhuis.

Van Gendt, de Europees kampioen van vorig jaar en nummer twee van de Europese Spelen in Bakoe, moet de nacht in het ziekenhuis doorbrengen. De Engelse artsen willen hem goed in de gaten houden omdat er wat vocht achter zijn longen zit. Onduidelijk is nog of de BMX'er onder het mes gaat om de breuk in zijn sleutelbeen te repareren. ,,We zijn daarover in contact met onze artsen'', aldus De Bever.

Volgens de bondscoach staat voor een dergelijke kwetsuur normaal gesproken een hersteltermijn van zes weken. ,,Maar we zijn sporters en hebben gezonde lichamen. Bovendien kunnen chirurgen tegenwoordig veel. Hopelijk kunnen we die termijn wat verkorten.''

Voor Van Gendt en de andere fietscrossers wachten de komende weken op weg naar de Olympische Spelen belangrijke wedstrijden, onder meer voor de wereldbeker in Papendal en de WK in Colombia, waarin ze punten moeten pakken om naar Rio te kunnen gaan. Raymon van der Biezen staat vanwege een polsbreuk ook al aan de kant. De nummer vier van Londen 2012 vreest dat hij daardoor niet voor de derde keer kan meedoen aan de Spelen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen