SPO10 apr '16 19:02Aangepast op 14 apr '16 10:09

Sterke Vanmarcke mist podium net

Auteur: ANP Nieuws

ROUBAIX (ANP) - Sep Vanmarcke was op de laatste kasseistroken de sterkste renner in Parijs-Roubaix, maar de beloning voor de kopman van LottoNL-Jumbo op de wielerbaan van Roubaix bleef uit.

De Belg werd vierde. ,,Als je zo'n koers rijdt en je wint dan niet of eindigt zelfs niet op het podium, dan is dat teleurstellend'', zei Vanmarcke die voor hem de Australiër Mathew Hayman de winst naar zich toe zag trekken.

Vorige week werd Vanmarcke nog derde in de Ronde van Vlaanderen, die andere koers waarop hij zijn hele voorjaar inricht. ,,Ik ben wel trots op hoe we als ploeg hebben gereden en wat Sep weer heeft laten zien'', zei ploegleider Nico Verhoeven. ,,Maar wanneer je niet kunt winnen, dan hoop je dat je op z'n minst een podiumplek pakt.''

Vanmarcke wist dat hij in een sprint tekort kwam. ,,Ik moet mijn concurrenten kunnen lossen. Jammer dat het niet gelukt is. Op 2 kilometer van het eind zat ik in dat verloren groepje met Stannard en Boasson Hagen. We komen nog net terug, maar in de sprint was het op. Ik kom hier terug om te winnen, ik heb nog enkele jaren."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen