SPO11 apr '16 17:14Aangepast op 14 apr '16 10:29

Giant met drie kopmannen naar Gold Race

Auteur: ANP Nieuws

MAASTRICHT (ANP) - Wielerploeg Giant-Alpecin heeft drie kopmannen aangewezen voor de Amstel Gold Race, de Nederlandse voorjaarsklassieker die zondag wordt verreden.

Tom Dumoulin. ANP
Tom Dumoulin. ANP

Tom Dumoulin, die woensdag al zijn rentree maakt in de Brabantse Pijl nadat hij drie weken geleden ziek opgaf in de Ronde van Catalonië, is één van hen. De Fransman Warren Barguil en de Duitser Simon Geschke zijn de andere beschermde renners in de Duits/Nederlandse ploeg.

,,Het ziet ernaar uit dat het goed weer wordt, daarom verwachten we een traditioneel koersverloop'', zei ploegleider Aike Visbeek. ,,De kilometers na de Kruisberg zijn altijd een belangrijk moment in de koers. We moeten met goed ploegwerk ervoor zorgen dat onze kopmannen daar goed gepositioneerd zijn, voorafgaand aan de beslissende klim van de Cauberg. We mikken op een notering in de top tien.''

Selectie Giant-Alpecin voor Amstel Gold Race: Warren Barguil (Fra), Roy Curvers (Ned), Tom Dumoulin (Ned), Johannes Fröhlinger (Dui), Simon Geschke (Dui), Chad Haga (VSt), Fredrik Ludvigsson (Zwe), Georg Preidler (Oos).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen