SPO12 apr '16 17:40Aangepast op 14 apr '16 11:06

Gesink in Amstel Gold Race

Auteur: ANP Nieuws

RIJSWIJK (ANP) - Robert Gesink staat zondag voor het eerst sinds 2012 weer aan de start in de Amstel Gold Race.

ANP
ANP

De renner is aangewezen als een van de kopmannen van LottoNL-Jumbo, kondigde de ploeg dinsdag aan.

In 2013 sloeg Gesink de Nederlandse klassieker over omdat die niet paste in zijn voorbereiding op de grote rondes, een jaar later miste hij de wedstrijd door hartproblemen en vorig jaar was hij niet fit genoeg.

Dit jaar heeft de 29-jarige renner toegeleefd naar de Amstel Gold Race. ,,Robert wil de komende jaren nog een aantal aansprekende resultaten halen en hij richt zich dit jaar vooral op eendagswedstrijden en etappes in grote rondes. We zijn benieuwd naar zijn niveau zondag'', aldus ploegleider Merijn Zeeman.

Speerpunten

Gesink was afgelopen week op weg naar een goed resultaat in het algemeen klassement van de Ronde van Baskenland maar verloor veel tijd in de vijfde etappe toen het koude weer hem parten speelde. ,,Het was een hele zware koers met slecht weer en daar moest ik een paar dagen van herstellen maar mijn niveau was goed en ik kon met de beste meedoen. Ik verwacht dat ik klaar ben voor zondag. Koersen in eigen land is altijd speciaal'', blikte hij vooruit.

Behalve Gesink zijn Sep Vanmarcke, Wilco Kelderman en Paul Martens speerpunten van LottoNL-Jumbo in Limburg. ,,We hebben geen topfavoriet in onze ploeg, maar zijn in de breedte sterk en als ploeg zeer gemotiveerd voor deze wedstrijd'', aldus Zeeman. Enrico Battaglin, Bert-Jan Lindeman, Mike Teunissen en Maarten Tjallingii maken de selectie van het team compleet.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen