SPO15 apr '16 12:51

Bertens opent tegen Garcia

Auteur: ANP Nieuws

TREZALE (ANP) - Kiki Bertens speelt namens Nederland het openingsduel in de Fed Cup-ontmoeting met Frankrijk.

EPA
EPA

Ze neemt het zaterdag in de eerste wedstrijd van de halve finale van het tennistoernooi voor landenteams op tegen Caroline Garcia, zo bleek vrijdag uit de loting in het Franse Trézalé.

Bertens is de kopvrouw van het Nederlandse team, maar is op papier de mindere van Garcia. Die staat 45e van de wereld, terwijl de Wateringse de nummer 96 van de wereld is. Ook Richèl Hogenkamp komt zaterdag in actie; zij speelt tegen Kristina Mladenovic, op papier de sterkte vrouw binnen het Franse team.

Volgens de loting speelt Bertens zondag tegen Mladenovic en Hogenkamp tegen Garcia. Het dubbelspel gaat tussen Cindy Burger/Arantxa Rus en Alizé Cornet/Pauline Parmentier. De teamcaptains van beide landen kunnen echter nog wijzigingen aanbrengen in de opstellingen voor zondag.

Finale

,,Ik ben erg blij dat Kiki als eerste mag beginnen, ze heeft bewezen dat ze in openingspartijen uitstekend kan presteren'', aldus de Nederlandse teamcaptain Paal Haarhuis. De selectie voor de enkelspelen van de Françaises verbaast hem licht. ,,Wat betreft de opstelling van de Fransen hield ik 100 procent rekening met het spelen van Mladenovic. De keuze voor Cornet of Garcia schatte ik op fifty/fifty. Blijkbaar heeft Cornet toch niet het benodigde ritme om meteen te gaan spelen.''

Als Nederland de finale haalt, zou dat voor het eerst zijn sinds 1997. De finale wordt in november gespeeld.

Gerelateerde artikelen