SPO16 apr '16 15:30Aangepast op 16 apr '16 15:47

Bertens zet Nederland op voorsprong

Auteur: ANP Nieuws

TRÉLAZÉ (ANP) - Kiki Bertens heeft zaterdagmiddag de eerste partij in het Fed Cup-duel met Frankrijk gewonnen.

EPA
EPA

De Wateringse tennisster versloeg in Caroline Garcia met 6-4 6-2 en zette Nederland zo op een 1-0-voorsprong in de halve finale van het tennistoernooi voor landenteams.

Bertens speelde in het Franse Trélazé zeer solide, serveerde goed en dwong de veel hoger aangeschreven Garcia tot fouten. Dat betaalde zich uit en na vijf kwartier had de kopvrouw van het Nederlandse team de zege binnen. ,,Dit was een prima wedstrijd'', concludeerde Bertens achteraf bij Ziggo Sport.

In de eerste set pakte Bertens direct een break voorsprong en die hield ze vast. Garcia drong wel aan en de eerste servicegame van Bertens leverde drie breakpoints op voor de Française. Een paar goede services en een afzwaaier van Garcia zorgden voor opluchting aan de zijde van Oranje. De Nederlandse kwam verder niet in de problemen, terwijl haar tegenstander juist met enige regelmaat fikse afzwaaiers produceerde.

Veelwinnaar

Bertens brak opnieuw vroeg in de tweede set, maar Garcia sloeg snel terug. De kopvrouw van Oranje was echter scherp, sloeg direct weer toe op de haperende opslag van de Française en brak daarmee ook het verzet. De laatste vier games waren voor Bertens, die haar status als veelwinnaar in de Fed Cup opnieuw onderstreepte.

,,Ik begon goed met retourneren en nadat ik 0-40 achterstond en twee aces sloeg in de tweede game had ik vertrouwen in mijn service'', concludeerde Bertens, die ook in de rally's uit de voeten kon. ,,Ik vind het lekker om op gravel soms een zwaardere bal te spelen en dan de aanval te zoeken. Dat ging vandaag erg goed.''

Richèl Hogenkamp kan Nederland later op zaterdag op 2-0 zetten, als ze weet te winnen van Kristina Mladenovic.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen