SPO16 apr '16 16:16Aangepast op 16 apr '16 19:49

Nadal vecht zich terug tegen Murray

Auteur: ANP Nieuws

MONTE CARLO (ANP) - Rafael Nadal is hard op weg om voor de negende keer het tennistoernooi van Monte Carlo te winnen.

EPA
EPA

In de halve finale leek de Spanjaard niet opgewassen tegen Andy Murray, maar een wederopstanding leverde hem toch een finaleplaats op.

De wedstrijd tussen de nummers twee en vijf van de wereld eindigde in 2-6 6-4 6-2. Murray won de eerste set ruim, maar van een groot verschil tussen de twee was geen sprake. De Schot was vooral op de beslissende momenten scherper en behield zijn services iets makkelijker.

Nadal, ook wel de 'Koning van het Gravel' genoemd, knokte zich echter terug in de tweede set. Een vroege break werd door Murray nog ongedaan gemaakt, maar Nadal schreeuwde zich naar een nieuwe break en setwinst. In de derde set liet Nadal zien dat hij zijn bijnaam meer dan waard is. Met prachtige dropshots en harde klappen zette hij een vechtende Murray opzij.

Nadal stuit in de finale op de Fransman Gaël Monfils, die zijn landgenoot Jo-Wilfried Tsonga overtuigend de baas bleef (6-1 6-3). Tsonga worstelde vooral in de eerste set met zijn opslag. Hij leverde toen maar liefst vier servicebeurten in.

Gerelateerde artikelen