SPO17 apr '16 18:28Aangepast op 17 apr '16 18:44

Tsjechië weer naar finale Fed Cup

Auteur: ANP Nieuws

LUZERN (ANP) - De Tsjechische tennissters hebben zich voor het derde jaar op rij geplaatst voor de finale van de Fed Cup.

EPA
EPA

In een pittig duel met Zwitserland was een dubbelpartij nodig om de beslissing te brengen: 3-2.

Na de eerste dag stond het 1-1 en dus moest Tsjechië in Luzern nog tweemaal winnen op zondag. Koralina Pliskova zorgde al voor een voorsprong voor de titelverdediger, door Timea Bacsinszky de tweede nederlaag van het weekend toe te brengen (6-4 6-2). De Zwitserse kopvrouw was niet opgewassen tegen het Tsjechische geweld, in tegenstelling tot de veel minder hoog aangeschreven Viktorija Golubic (WTA-129). Zij won zaterdag al van Pliskova in een zwaar duel en was zondag ook te sterk voor Barbora Strycova (WTA-33). Na 2,5 uur won de Zwitserse met 3-6 7-6 (6) 6-1.

In het dubbelspel verloren Golubic en Martina Hingis echter afgetekend van Lucie Hradecka en Pliskova. Het werd 6-2 6-2.

Tsjechië won vier van de vijf laatste edities van het tennistoernooi voor landenteams en was alleen in 2013 geen finalist. De tegenstander in de finale komt uit het duel tussen Nederland en Frankrijk. Ook daar brengt het dubbelspel de beslissing.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen