SPO3 okt '15 18:24Aangepast op 3 okt '15 21:16

Luiten uitgeschakeld in Alfred Dunhill

Auteur: ANP Nieuws

ST.

ANP
ANP

ANDREWS (ANP) - Joost Luiten mag na de derde dag van het Alfred Dunhill Links Championship zijn tas met golfstokken inpakken. De Nederlandse prof slaagde er zaterdag niet in de cut te halen in het prominente toernooi van de Europese Tour op de traditionele banen bij het Schotse St. Andrews.

De Rotterdammer stond na de tweede ronde al in de gevarenzone en moest op Carnoustie een lage score afleveren om zondag om het prijzengeld van 5 miljoen dollar (4,5 miljoen euro) te mogen spelen. Dat lukte bij lange na niet. Met een ronde van 72 slagen (level par) kwam hij uit op een totaal van -2, vier slagen te veel om de finaleronde te halen. Luiten maakte weliswaar vijf birdies, maar zette daar drie bogeys en een dubbele bogey tegenover.

,,Ik speelde bij vlagen best goed, vooral mijn lange spel. Maar ik heb mijn kansen op de green niet benut. En als je dat niet doet, kun je gewoon naar huis. Zo simpel is het'', reageerde Luiten teleurgesteld op Telegraaf.nl. ,,Ik sta hier niet met een lekker gevoel, maar ik weet ook dat dit bij golf hoort. Het is nu even balen, maar ik moet ook weer vooruit kijken.'' Luiten speelt volgende week de British Masters.

De Deen Thorbjörn Olesen nam de leiding na een ronde van 65 slagen. Hij noteerde acht birdies en een bogey. Met zeventien slagen onder par heeft hij drie slagen voorsprong op zijn eerste belager, de Duitser Florian Fritsch.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen