SPO12 mrt '15 03:33

'Sauber moet alvast voorbereidingen treffen'

Auteur: ANP Nieuws

MELBOURNE (ANP) - Sauber moet alvast voorbereidingen treffen voor het geval Giedo van der Garde het hoger beroep om het verkrijgen van een stoeltje bij de Formule 1-renstal wint.

EPA
EPA

Dat heeft de rechter van het hooggerechtshof in Melbourne donderdag in de rechtszaal duidelijk gemaakt aan Sauber, meldden Australische journalisten die bij de zaak aanwezig zijn.

Van der Garde won woensdag de rechtszaak, maar Sauber verzet zich tegen het gelijk van de Nederlander. Tijdens het hoger beroep kwam onder meer aan de orde dat het Zwitserse team voor dit seizoen al de Zweed Marcus Ericsson en de Braziliaan Felipe Nasr heeft vastgelegd. De rechter noemde dat voor hen een ,,onbevredigende situatie", omdat er, met die van de Nederlandse coureur erbij, drie contracten liggen terwijl maar plek is voor twee rijders.

Van der Garde hoopt nog altijd zondag deel te kunnen nemen aan de eerste Grand Prix van het seizoen, in Melbourne. De eerste vrije training is vrijdag.

Hij is nu in afwachting van de uitspraak van het hoger beroep. Die wordt om 16.30 uur Australische tijd (6.30 uur Nederlandse tijd) verwacht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen