SPO4 jun '15 10:53Aangepast op 4 jun '15 22:33

Nummerdor en Varenhorst ronde verder in Porec

Auteur: ANP Nieuws

POREC (ANP) - Beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben donderdag op het toernooi uit de World Tour in het Kroatische Porec de knockoutfase bereikt.

Reinder Nummerdor. Archieffoto EPA
Reinder Nummerdor. Archieffoto EPA

Dankzij een 16-21 21-17 15-13-overwinning op de Australiërs Isaac Kapa en Christopher McHugh is het Nederlandse duo met nog één wedstrijd te spelen al verzekerd van de groepswinst, en daarmee een plaats in de achtste finales.

Eerder op de dag wonnen Nummerdor en Varenhorst ook met 21-17, 23-23 en 15-13 het Nederlandse onderonsje tegen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, de wereldkampioenen van 2013. Ook Brouwer en Meeuwsen zijn hard op weg naar de knockoutfase, want zij wonnen hun tweede partij met 21-13 en 21-16 van de Zwitsers Philip Gabathuler en Mirco Gerson.

Om zeker te zijn van een plaatsje in de volgende ronde moeten Brouwer en Meeuwen vrijdag in hun laatste pouleduel nog wel afrekenen met Kapa en McHugh. De wedstrijd begint om 09.00 uur. Om die tijd komen ook Nummerdor en Varenhorst in actie, tegen Gabathuler en Gerson.

Rentree

Nummerdor maakt op het Kroatische toernooi zijn rentree. De Nederlander liep in april een blessure op. In Porec moeten Nummerdor en Varenhorst weer ritme opdoen in aanloop naar de WK, die eind deze maand in Nederland beginnen.

De Nederlandse beachvolleybalvrouwen Madelein Meppelink en Marleen van Iersel zijn uitgeschakeld in Porec. Na twee verliespartijen op woensdag hadden zij een ruime zege nodig tegen het Duitse duo Borger/Büthe, maar de Duitse vrouwen wonnen juist. Het werd 19-21 21-18 11-15.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen