SPO17 aug '15 17:42

LottoNL-Jumbo met drie debutanten in Vuelta

Auteur: ANP Nieuws

PUERTO BANÚS (ANP) - Zonder een echte kopman, maar met drie debutanten reist de Nederlandse wielerploeg LottoNL-Jumbo af naar de Vuelta.

Timo Roosen. ANP
Timo Roosen. ANP

Voor Mike Teunissen, Timo Roosen en Tom van Asbroeck wordt het de eerste grote ronde, zo blijkt maandag uit de selectie.

Van Asbroeck hoopt in de sprints een goed resultaat neer te zetten voor zijn ploeg, al zal de concurrentie van onder anderen Nacer Bouhanni en John Degenkolb fors zijn. De Belg was eerder deze maand in de Ronde van Polen al goed voor een derde en zesde plaats. De pas 22-jarige Teunissen won vorige week in de Tour de l'Ain de proloog.

Eigenlijk zou Laurens ten Dam de selectie van LottoNL-Jumbo aanvoeren, maar hij werd eerder deze maand aangereden tijdens een training. De klimmer brak een rugwervel en kan niet meedoen. ,,Door de afwezigheid van Laurens ten Dam reizen we zonder klassementsambities af naar Spanje, wat niet wegneemt dat er nog voldoende uitdagingen overblijven'', zei ploegleider Merijn Zeeman, die de aanval wil kiezen in Spanje. ,,Alle negen renners krijgen de mogelijkheid om kansen voor zichzelf af te dwingen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen