SPO6 jun '15 16:45

Haase loot Kavcic in Rosmalen

Auteur: ANP Nieuws

ROSMALEN (ANP) - Robin Haase neemt het in de eerste ronde van het tennistoernooi van Rosmalen op tegen de Sloveen Blaz Kavcic.

EPA
EPA

Dat heeft de loting zaterdag uitgewezen. Kavcic is de nummer 79 van de wereld, Haase, die met een wildcard werd toegelaten tot het grastoernooi, staat een plek lager.

Jo-Wilfried Tsonga is als nummer één van de plaatsingslijst vrijgeloot in de eerste ronde. De Fransman en Haase zouden elkaar in de kwartfinales kunnen treffen.

Haase is vooralsnog de enige Nederlander in het hoofdschema, al kunnen verscheidene landgenoten zich via de kwalificaties nog plaatsen. Onder anderen Thiemo de Bakker en Thomas Schoorel komen daarin in actie.

Krajicek

Bij het vrouwentoernooi zijn Kiki Bertens en Michaëlla Krajicek rechtstreeks toegelaten. Krajicek, die net als Haase een wildcard ontving, stuit in de eerste ronde op de 18-jarige Française Oceane Dodin, de nummer 142 van de wereld. Krajicek staat 400e. Bertens, op de 84e plaats de beste Nederlandse, treft Zhang Shuai uit China. Via de kwalificaties hopen Lesley Kerkhove en Richel Hogenkamp zich ook nog te plaatsen.

De Canadese Eugenie Bouchard, de hoogst geplaatste speelster, ontmoet in de openingsronde Jaroslava Sjvedova uit Kazachstan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen