SPO29 nov '15 23:40

Groener krimpt handbalselectie in

Auteur: ANP Nieuws

LILLEHAMMER (ANP) - Bondscoach Henk Groener van het Nederlands vrouwenteam heeft zondagavond zijn WK-selectie van zestien handbalspeelsters bekendgemaakt.

EPA
EPA

Van de oorspronkelijk uit 21 speelsters bestaande voorselectie zijn Sanne Hoekstra (HSG Bensheim Auerbach), Ailly Luciano (Metz Handball), Esther Schop (Nantes Loire Atlantique) en Inger Smits (VfL Oldenburg) afgevallen.

Jasmina Janković haakte al eerder af. Tijdens een training van het Nederlands team tijdens de Möbelringen Cup afgelopen week in Noorwegen liep de keepster van TuS Metzingen een ernstige knieblessure op.

De Nederlandse selectie vertrekt woensdag naar Denemarken voor de wereldtitelstrijd, die van 5 tot en met 20 december 2015 wordt gehouden in Frederikshavn, Herning, Kolding en Næstved. Nederland speelt de groepswedstrijden in Næstved. De tegenstanders zijn China, Angola, Zweden, Cuba en Polen.

Nederland sloot zondag het toernooi om de Möbelringen Cup af met een nederlaag tegen Rusland (26-27). Eerder bleken olympisch kampioen Noorwegen en Zweden iets te sterk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen