SPO18 jan '15 16:24

Oenema kan het nog niet geloven

Auteur: ANP Nieuws

GRONINGEN (ANP) - Schaatsster Thijsje Oenema was na de eerste dag bij de NK sprint in Groningen al de grote favoriet voor de titel.

ANP
ANP

De 26-jarige Friezin voldeed zondag ook keurig aan alle verwachtingen. Toch reageerde ze met enig ongeloof op haar eerste triomf bij dit toernooi. ,,Het is voor mij nu nog een beetje onwerkelijk allemaal. Dit is echt heel gaaf'', sprak ze stralend.

Oenema begon met een voorsprong van 1,66 seconden aan de afsluitende 1000 meter tegen rivale Margot Boer. Na een sterke opening en goede eerste ronde viel ze nog bijna stil op het laatste rechte stuk. ,,Nee, ik heb tijdens mijn race niet getwijfeld aan mijn titel'', gaf de rijdster van Team Continu te kennen.

,,Ik wist dat ik voldoende marge had op Margot en ook op Laurine van Riessen. Maar ik dacht dat winnaars geen pijn voelden. Nou, ik was na mijn finish echt even helemaal kapot. Het is lang geleden dat ik zo moe ben geweest na een 1000 meter. Het is het echter waard geweest. Ik heb een heel stabiel en heel goed toernooi gereden.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen