SPO3 mei '15 02:39

Nederlanders missen finales bij WK estafette

Auteur: ANP Nieuws

NASSAU (ANP) - De Nederlandse atleten zijn zaterdag (plaatselijke tijd) niet verder gekomen dan de voorrondes bij de WK estafette op de Bahama's.

Liemarvin Bonevacia (ANP)
Liemarvin Bonevacia (ANP)

Op de 4x100 meter was Nederland niet snel genoeg. Een blessure bij Obed Martis op de 4x400 meter maakte Oranje kansloos voor de eindstrijd op die afstand.

Brian Mariano, Churandy Martina Giovanni Codrington en Hensley Paulina kwamen na 39,14 over de finish op de 4x100 meter, de beste tijd van de Nederlandse formatie in dit seizoen. Ze eindigden daarmee echter als vijfde in hun heat en waren daardoor meteen uitgeschakeld de eindstrijd. Slechts de eerste twee van de drie heats plus de twee tijdsnelsten plaatsten zich voor de finale. Nederland komt later op zaterdag nog wel in actie in de B-finale.

Jamaica won de heat met overmacht: 38,07. Slotloper Usain Bolt kon rustig uitvieren en zijn krachten sparen voor de finale, later op zondag. De tijd van de Jamaicanen was niet de snelste in de voorrondes. Die was voor de Verenigde Staten: 37,87.

Op de 4x400 meter haalde Nederland de finish niet. Obed Martis, de derde loper voor Oranje, raakte na zo'n honderd meter geblesseerd en moest de strijd staken. Liemarvin Bonevacia zorgde nog voor een goede start. Na een ronde lag Nederland vierde. Hij gaf het stokje over aan Bjorn Blauwhof, die als zevende in de wedstrijd overgaf aan Martis. Door zijn blessure hoefde slotloper Terrence Agard niet meer van start te gaan.

Trinidad en Tobago had de beste tijd in de voorrondes: 3.02,09. België, met drie broers Dylan, Jonathan en Kevin Borlee in de ploeg, plaatste zich ook voor de finale op zondag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen