SPO24 apr '15 17:41Aangepast op 24 apr '15 19:22

Windsurfster De Geus handhaaft zich bovenaan

Auteur: ANP Nieuws

HYÈRES (ANP) - Windsurfster Lilian de Geus heeft zich vrijdag tijdens de zeilweek van Hyères boven aan de ranglijst van de RS:X-klasse gehandhaafd, hoewel ze maar één keer in de top tien finishte.

Archieffoto EPA
Archieffoto EPA

Na acht races heeft ze 45 punten, zeventien minder dan de Chinese Wu Jiahui.

Bij de mannen ging olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe het water niet op om de pols die hij eind februari brak rust te gunnen. De Texelaar maakte in Frankrijk zijn rentree. Trainingsmaat Kiran Badloe viel uit de top tien.

In de Laser nam de concurrentiestrijd tussen Nicholas Heiner, die de vijfde race won, en Rutger van Schaardenburg toe. De eerste ligt op medaillekoers (derde), zijn Nederlandse rivaal op de route naar Rio de Janeiro is vierde met vijf punten meer.

Rio 2016

Marit Bouwmeester (Laser Radial) voer door een eerste en vijfde plaats de top tien binnen. Pieter-Jan Postma had in de Finn een mindere dag maar hield het erepodium in zicht. De Fries is nu vijfde, maar het verschil met de nummer drie is slechts twee punten.

Afrodite Kyranakou/Anneloes van Veen en Michelle Broekhuizen/Marieke Jongens hoeven na vrijdag niet meer op het 470-klassement te letten maar alleen nog op elkaar. In Hyères wordt beslist welk tweetal het olympisch traject in mag. Kyranakou en Van Veen stonden er na Sofia Cup het best voor en nu opnieuw. Meteen voldoen aan de eis van NOC*NSF voor Rio 2016 lijkt een utopie.

In de gemengde Nacra17 is dat wel mogelijk. Zowel Mandy Mulder/Coen de Koning (derde) als Renée Groeveld/Steven Krol (zesde) zijn kansrijk op weg naar de medalrace. In het onderling vergelijk leidt eerstgenoemd koppel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen