SPO23 apr '15 08:53

Spurs op gelijke hoogte met Clippers

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - San Antonio Spurs heeft woensdagavond (plaatselijke tijd) de stand in de play-offs van de Amerikaanse basketbalcompetitie tegen Los Angeles Clippers gelijk getrokken (1-1).De titelverdediger had daarvoor wel een verlenging nodig.

EPA
EPA

De titelverdediger had daarvoor wel een verlenging nodig. Na het vierde kwart was de stand in Californië in evenwicht (94-94). In de extra tijd stelden de Spurs de eerste zege in de best-of-seven serie alsnog veilig: 107-111. Tim Duncan (28 punten) en Kawhi Leonard (23) hadden een flink aandeel in de zwaarbevochten overwinning.

Memphis Grizzlies behaalde tegen Portland Trail Blazers de tweede ruime zege: 97-82. In het eerste duel bedroeg het verschil tussen beide teams veertien punten. Atlanta Hawks was voor de tweede keer te sterk voor Brooklyn Nets: 96-91.

Consortium

De tweede overwinning van de Hawks volgde op het nieuws dat een consortium onder leiding van zakenman Tony Ressler de club uit Atlanta heeft gekocht voor een bedrag van, naar verluidt, maximaal 850 miljoen dollar (circa 795 miljoen euro). Het NBA-bestuur moet de transactie nog wel goedkeuren. Oud-speler Grant Hill is één van de aandeelhouders in de investeringsgroep van Ressler. De club blijft in Atlanta spelen.

Grootaandeelhouder Bruce Levenson deed de Hawks in de verkoop nadat in september vorig jaar een bedenkelijke email van zijn hand uit 2012 in de publiciteit was verschenen. Daarin beklaagde de eigenaar zich over het grote aantal ,,zwarte'' fans van zijn club, waardoor veel ,,blanke'' supporters volgens hem zouden wegblijven. Na de storm van kritiek die daarna losbarstte, besloot Levenson een stapje terug te doen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen