SPO17 aug '15 09:22

Hongerige hockeyers smachten naar titel

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT (ANP) - De Olympische Spelen volgend jaar in Rio de Janeiro zijn heilig voor de Nederlandse hockeyers, maar het Europees kampioenschap dat vrijdag begint in Londen is niet zomaar een tussenstop.

ANP
ANP

,,Je gebruikt het EK om dingen te zien en te toetsen. Maar we willen graag dat ons proces is gekoppeld aan resultaat. We willen daar gewoon graag winnen. We gaan voor de winst’’, zegt bondscoach Max Caldas.

Zijn spelers hoeft de bondscoach ook niet te overtuigen. Aanvoerder Robert van der Horst is de enige in de huidige selectie die erbij was toen Oranje voor het laatst de Europese titel won, in 2007. ,,We zijn superhongerig om die titel te winnen.’’, benadrukt de 30-jarige hockeyer van Oranje Zwart.

,,Natuurlijk is het traject naar Rio gestart en dat is heilig. Alles is afgestemd op Rio en het EK is een fase, maar wel een hele belangrijke fase’’, aldus Van der Horst. ,,We zien het EK zeker niet als tussenstop, het is een serieuze titel die je kan pakken. We willen daar optimaal presteren en zo goed mogelijk zijn om daarna door te gaan naar Rio. '’

Pittige tegenstanders

,,Voor mij is het allemaal nieuw maar andere jongens smachten al langer naar het winnen van een titel’’, constateert de debuterende spits Mirco Pruyser. ,,Het is zeker niet moeilijk om ons ervoor op te laden. Wat ik proef is dat iedereen wil winnen. Na plaatsing voor de Spelen heb ik niemand meer gehoord over Rio. Het thema was het EK. Het is gewoon een groot toernooi.’’

Oranje krijgt in de groep meteen twee pittige tegenstanders, Spanje en Engeland. Het derde groepsduel tegen Rusland is Nederland aan zijn stand verplicht om te winnen. Op weg naar het goud in Londen worden vervolgens België en Duitsland verwacht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen