SPO2 okt '15 23:59

Nederlandse kwartfinale in Fort Lauderdale

Auteur: ANP Nieuws

FORT LAUDERDALE (ANP) - Beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben de kwartfinales bereikt van de FIVB World Tour Finals in Fort Lauderdale.

EPA
EPA

Daarin staat ze zaterdag tegenover hun Nederlandse rivalen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. Het zilveren WK-duo, in Florida als derde geplaatst, verdedigde zijn medaillekansen door de voorlaatste groepswedstrijd tegen de Oostenrijkers Clemens Doppler en Alexander Horst tot een goed einde te brengen: 21-11 21-18.

Dat betekende een zekere plek bij de beste drie in de poule. De eerste plaats daarin, die meteen toegang tot de halve eindstrijd had opgeleverd, was na het eerdere verlies tegen de Amerikanen Philip Dallhauser en Nicholas Lucena al geen optie meer. Nummerdor en Varenhorst moesten in het slotduel van de voorronde hun meerdere erkennen in de Brazilianen Alison Cerutti en Bruno Oscar Schmidt, net als in de WK-finale in Den Haag: 13-21 16-21.

Brouwer en Meeuwsen hoefden vrijdag nog maar een keer in actie te komen. Ze versloegen de Amerikaanse favorieten Jacob Gibb en Casey Patterson, die voor eigen publiek teleurstelden, met 2-1 (21-11 25-27 15-13). Dat vergde een klein uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen