SPO5 okt '15 12:22

Kittel tekent bij Etixx-QuickStep

Auteur: ANP Nieuws

BRUSSEL (ANP) - Marcel Kittel rijdt de komende twee jaar voor wielerploeg Etixx-QuickStep.

ANP
ANP

Vorige week gingen al de hardnekkige geruchten dat de Duitse sprinter zou tekenen bij de Belgische ploeg. Die bevestigde maandag de komst van Kittel.

Kittel reed de afgelopen jaren voor het Nederlandse Giant-Shimano en de Nederlands-Duitse opvolger Giant-Alpecin. Hij won onder meer acht ritten in de Tour de France en twee in de Ronde van Italië. Ploegleider Iwan Spekenbrink nam Kittel dit seizoen echter niet mee naar de Tour, omdat de spurtbom hopeloos uit vorm was. Fysieke problemen, veroorzaakt door een virusinfectie vroeg in het seizoen, verpestten het wielerjaar van de Duitser.

Bovendien verandert Giant-Alpecin van een pure sprintersploeg langzaam aan in een team met klassementsambities, met name bij Tom Dumoulin. Kittel vermoedde dat zijn belangen daardoor niet altijd voorop zouden staan.

De 27-jarige coureur had nog een contract voor een jaar bij Giant-Alpecin, maar diende een verzoek in om dat te laten ontbinden. Dat werd door de ploeg gehonoreerd. Bij Etixx-QuickStep wordt hij de opvolger van de Brit Mark Cavendish, die het team verlaat. Ploegleider Patrick Lefevere beloofde maandag dat zijn ploeg Kittel ,,in de best mogelijk conditie wil brengen'' en een team om hem heen wil bouwen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen