SPO18 nov '15 15:24Aangepast op 18 nov '15 15:41

Bolt, Eaton en Taylor kandidaten eretitel

Auteur: ANP Nieuws

MONACO (ANP) - Usain Bolt, Ashton Eaton en Christian Taylor maken uit wie dit jaar tot beste mannelijke atleet van de wereld wordt gekozen.

Usain Bolt. EPA
Usain Bolt. EPA

De internationale atletiekfederatie IAAF maakte woensdag de drie genomineerden voor de eretitel bekend.

De Jamaicaan Usain Bolt prolongeerde deze zomer op de WK in Peking zijn wereldtitels op de 100, 200 en 4x100 meter. Hij was al vijf keer eerder wereldatleet van het jaar. De Amerikaan Eaton won in Peking het goud op de tienkamp in een wereldrecord van 9045 punten. Zijn landgenoot Taylor verraste met de weredltitel bij het hinkstapspringen met 18,21 meter, de tweede afstand ooit.

De winnaar wordt bekend op 28 november, maar dat zal niet gebeuren tijdens het traditionele gala in Monaco. De IAAF heeft dat feest geschrapt wegens het strafrechtelijk onderzoek van de Franse justitie tegen de van corruptie verdachte oud-voorzitter Lamine Diack.

De Nederlandse Dafne Schippers staat evenals vorig jaar op de shortlist bij de vrouwen. Zij strijdt met de Poolse kogelslingeraarster Anita Wlodarczyk en de Ethiopische hardloopster Genzebe Dibaba om de titel wereldatlete van het jaar.

Gerelateerde artikelen