SPO30 mei '15 02:42

Mogelijk meer aanklachten in FIFA-onderzoek

Auteur: ANP Nieuws

FIFAN i e u w bericht, meer informatieWASHINGTON (ANP) - Er worden mogelijk nog meer verdachten aangeklaagd in het onderzoek naar corruptie bij de wereldvoetbalbond FIFA door Amerikaanse justitie.

EPA
EPA

N i e u w bericht, meer informatie

WASHINGTON (ANP) - Er worden mogelijk nog meer verdachten aangeklaagd in het onderzoek naar corruptie bij de wereldvoetbalbond FIFA door Amerikaanse justitie. ,,Ik ben er vrijwel zeker van dat er een nieuwe ronde aanklachten zal komen'', zei chef Richard Weber van de Amerikaanse belastingdienst IRS, die het onderzoek leidt. Daarover schreef de krant The New York Times zaterdag.

In het onderzoek naar de FIFA hebben de Amerikanen eerder al veertien mensen aangeklaagd vanwege vermeende omkoperij en andere vormen van corruptie. ,,We zijn ervan overtuigd dat er meer mensen en organisaties strafbare feiten hebben gepleegd'', aldus Weber. Hij wilde geen namen noemen van personen waar onderzoek naar wordt gedaan.

De IRS werkt samen met de Amerikaanse recherchedienst FBI in het onderzoek. Dat onderzoek naar de FIFA werd ingesteld nadat in de IRS in 2011 de belastingaangiftes van voetbalbobo Chuck Blazer onder de loep legde. De FBI was op dat moment bezig met een onderzoek naar Russische maffiosi. De twee diensten kwamen erachter dat ze uiteindelijk dezelfde personen op het spoor waren in een grote corruptiezaak.

Het was volgens Weber nooit de bedoeling om de aandacht te richten op corruptie binnen de voetbalwereld. ,,Maar het ene leidde tot het andere'', aldus Weber. ,,We waren er altijd van overtuigd dat het hier om een grote zaak ging'', zei openbaar-aanklager Loretta Lynch over het FIFA-onderzoek.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen