SPO8 mei '15 19:16

Zwemmers kunnen via wereldbekers naar Spelen

Auteur: ANP Nieuws

LAUSANNE (ANP) - De zwemmers kunnen zich in de tweede helft van dit jaar bij de wereldbekerwedstrijden kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.Om dat mogelijk te maken, heeft de internationale zwemfederatie FINA besloten de evenementen uit het wereldbekercircuit voortaan in het 50 meterbad (langebaan) te houden in plaats van het gebruikelijke 25 meterbad (kortebaan).

Julio Maglione (R). EPA
Julio Maglione (R). EPA

Om dat mogelijk te maken, heeft de internationale zwemfederatie FINA besloten de evenementen uit het wereldbekercircuit voortaan in het 50 meterbad (langebaan) te houden in plaats van het gebruikelijke 25 meterbad (kortebaan). ,,We willen hiermee de waarde en uitstraling van de wereldbeker vergroten'', zei voorzitter Julio Maglione van de FINA vrijdag.

De start van het wereldbekercircuit is op 11 en 12 augustus in Moskou, kort na de WK in de Russische stad Kazan. De FINA stelt 2 miljoen dollar (1,8 miljoen euro) aan prijzengeld beschikbaar. Als extraatje zijn ook olympische tickets te verdienen in alle wedstrijden. ,,Dat zal een extra motivatie zijn voor onze zwemmers'', zegt Maglione.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen