SPO6 jan '15 18:55Aangepast op 7 jan '15 00:01

Nadal snel uitgeschakeld in Doha

Auteur: ANP Nieuws

DOHA (ANP) - De Spaanse tennisser Rafael Nadal is dinsdag bij de Qatar Open in Doha verrassend uitgeschakeld in de eerste ronde.

EPA
EPA

Hij moest in drie sets zijn meerdere erkennen in de Duitser Michael Berrer, de nummer 127 van de wereldranglijst. De als tweede geplaatste Nadal begon sterk (6-1), maar verloor daarna de controle over zijn slagen: 3-6 4-6. Berrer (34) had zich via het kwalificatietoernooi voor het hoofdschema in Doha geplaatst.

Nadal maakte in Qatar zijn rentree in het wedstrijdcircuit. Door blessureleed kwam de nummer drie van de wereldranglijst sinds oktober niet meer in actie op de ATP Tour.

,,Dit kan gebeuren als je er een tijdje uit bent geweest'', concludeerde Nadal berustend. ,,Ik was nerveus, omdat ik na mijn lange absentie eindelijk weer eens wilde winnen. Mijn motivatie en mijn honger om alles weer helemaal goed te doen, is nog steeds hetzelfde.''

Berrer kon na zijn indrukwekkende triomf zijn geluk niet op. ,,Deze partij zal ik nooit meer vergeten''', jubelde de man die eerder in zijn lange loopbaan slechts vier games van Nadal wist af te snoepen. ,,Dit is mijn laatste seizoen op het hoogste niveau. Ik ga ervoor, ik heb niets meer te verliezen. Maar we moeten natuurlijk wel realistisch blijven. Dit was voor Nadal zijn eerste serieuze wedstrijd na maanden van blessures. Voor mij is en blijft het niettemin een ongelooflijke zege.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen