SPO2 apr '15 14:10

Renners met camera's in Ronde van Vlaanderen

Auteur: ANP Nieuws

OUDENAARDE (ANP) - Voor het eerst zullen er wielrenners met camera's op hun fiets meerijden tijdens de Ronde van Vlaanderen.

ANP
ANP

Dat heeft de organisatie van de klassieker die zondag wordt verreden, bekendgemaakt. Het idee komt van het in het najaar van 2014 opgerichte Velon, waarin elf WorldTourteams zich hebben verenigd.

De renners met een cameraatje op de fiets zijn van de ploegen Giant-Alpecin, Cannondale-Garmin, Lampre, Lotto Soudal en Trek Factory Racing. Een van de doelstellingen van Velon is uitzendingen van koersen aantrekkelijker te maken. Het gebruik van camera's is niet nieuw. In de Tour de France van vorig jaar werd er al mee geëxperimenteerd.

,,Dit is de 99e editie van de Ronde van Vlaanderen", aldus Gilbert Van Fraeyenhoven van organisator Flanders Classics. ,,We hebben altijd al geprobeerd om het wielrennen dicht bij het publiek te brengen. Deze nieuwe technologie geeft ons daartoe die mogelijkheid. Eerder al waren we de eerste om on-board camera's toe te laten in de wagens van de ploegleiders. Sinds 2011 levert dit mooie beelden op.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen