SPO24 jul '15 18:15

Robert Gesink: aardig gaar na bergetappe

Auteur: ANP Nieuws

LA TOUSSUIRE (ANP) - Robert Gesink kwam vrijdag naar eigen zeggen ,,aardig gaar'' over de meet van de voorlaatste bergetappe in de Tour de France.

ANP
ANP

De klimmer van LottoNL-Jumbo verdedigde zijn zesde plek in het klassement met verve en kwam als achtste binnen. ,,Er werd vanuit het vertrek al volle bak gereden, maar ik zat er steeds goed bij'', zei hij bij de NOS.

Op de tweede klim, de Col de la Croix de Fer, moest Gesink in zijn reserves tasten. ,,Ik was iets over mijn theewater gegaan. Gelukkig was Steven Kruijswijk er nog bij, die heeft superwerk voor mij gedaan.''

Gesink zag ritwinnaar Vincenzo Nibali passeren in het klassement, terwijl hij zelf voorbij ging aan Geraint Thomas. ,,Dat Nibali voorbijkomt is geen schande. Dat is een oud-Tourwinnaar, dus daar hadden we al rekening mee gehouden.''

Voor het peloton staat zaterdag de laatste bergrit op het programma, met aankomst op Alpe d'Huez. ,,Ik kijk er naar uit, zeker naar de Nederlandse bocht. Maar ik ga eerst een beetje slapen'', aldus Gesink.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen