SPO25 mrt '15 17:25Aangepast op 25 mrt '15 18:41

Pozzovivo demarreert naar ritzege in Girona

Auteur: ANP Nieuws

GIRONA (ANP) - Domenico Pozzovivo heeft woensdag in Girona de derde etappe in de Ronde van Catalonië op zijn naam geschreven.

ANP
ANP

De Italiaan in Franse dienst (AG2R) demarreerde in de slotkilometers uit de kleine kopgroep, met onder anderen Alberto Contador en Richie Porte. De Colombiaan Rigoberto Uran sprintte naar de tweede plek, voor de Ier Daniel Martin.

De kopgroep ontstond op de laatste beklimming van de dag, de Alt dels Ángels. Wilco Kelderman kon lang met de besten mee, maar moest de topfavorieten uiteindelijk toch laten gaan. In de afdaling naar Girona slaagde de renner van LottoNL-Jumbo er niet in weer aansluiting te vinden bij de eersten. Hij finishte op de negende plek. Kelderman behield wel de leiding in het jongerenklassement.

Op de 'Engelenberg' waren het de toppers die gas gaven. Onder leiding van de Italiaan Fabio Aru dunde het pelotonnetje dat was overgebleven al snel uit tot een zestal renners. Ze maakten het elkaar echter niet al te lastig. Porte en Contador, favorieten voor de eindzege, probeerden wel even weg te komen, maar slaagden daar niet in. Het leek er dan ook meer op dat ze vooral aan elkaar wilden laten zien hoe goed ze waren.

Pierre Rolland

Pierre Rolland is de nieuwe leider in het klassement. De Fransman eindigde in de groep van Kelderman en maakte daarmee voldoende tijd goed op Maciej Paterski. De Pool reed woensdag nog in de leiderstrui, maar kon op het lastige terrein Rolland niet bijbenen.

De renners stonden voor de start van de etappe een moment stil bij de ramp met het vliegtuig van Germanwings, dat dinsdag neerstortte in de Franse Alpen. Het toestel was vertrokken vanuit Barcelona, de Catalaanse hoofdstad.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen