SPO27 sep '15 15:57

Kwiatkowski naar Team Sky

Auteur: ANP Nieuws

RICHMOND (ANP) - De Poolse wielrenner Michal Kwiatkowksi fietst volgend seizoen voor Team Sky.

EPA
EPA

De Britse topformatie presenteerde zondag al weer zijn zevende aanwinst. Dat gebeurde een dag nadat teammanager Dave Brailsford de komst van de Spanjaard Mikel Landa had bevestigd.

Kwiatkowksi, vorig jaar wereldkampioen op de weg, reed de afgelopen jaren in dienst van de Belgische ploeg Etixx-QuickStep. Hij won dit voorjaar de Amstel Gold Race. ,,We volgen hem al geruime tijd en hebben al twee keer eerder geprobeerd hem in te lijven. We wilden niet nog een keer naast hem grijpen. Hij heeft al geweldige prestaties geleverd in de afgelopen jaren'', aldus Brailsford, die een dag eerder al aanwinst Landa de hemel in had geprezen. ,,Mikel is altijd een groot talent geweest, maar in de Giro van dit jaar heeft hij zich echt bewezen. Hij heeft getoond een van de beste klimmers ter wereld te zijn en is nog maar 25." Landa won in de Giro twee ritten, in de Ronde van Spanje één.

Behalve Kwiatkowski en Landa komt ook de Nederlander Danny van Poppel naar de ploeg van Tourwinnaar Chris Froome. Hij treft daar onder meer landgenoot Wout Poels. De andere vijf nieuwkomers zijn Alex Peters, Gianni Moscon, Michal Golas en Benat Intxausti.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen