SPO30 mei '15 19:42

Topjudoka's gaan op één plek trainen

Auteur: ANP Nieuws

NIEUWEGEIN (ANP) - De Nederlandse topjudoka's gaan vanaf eind volgend jaar op één locatie trainen, wonen en mogelijk ook studeren.

Kim Polling EPA
Kim Polling EPA

Op de bondsraadvergadering van de Judo Bond Nederland (JBN) werd zaterdag in Nieuwegein unaniem ingestemd met het principebesluit dat het bondsbestuur eerder al nam. Het is nog niet bekend waar het CTO, het centrum voor topsport en onderwijs, komt te staan. Daar neemt het bestuur van de JBN binnenkort een beslissing over.

De centralisatie van het topjudo is niet zonder slag of stoot gegaan. Cor van der Geest, voormalig technisch directeur en kopstuk van de JBN, heeft zich daar fel tegen verzet en ook topjudoka Kim Polling liet haar ongenoegen blijken. In de nieuwe structuur komen de vier steunpunten in het land te vervallen en worden de Nederlandse judoka's geacht op één locatie te gaan trainen. Een aantal van hen zal daardoor gedwongen van coach moeten veranderen.

Tijdens de vergadering werd oud-judoka Deborah Gravenstijn gekozen tot de nieuwe portefeuillehouder topsport, voor de komende drie jaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen