SPO8 okt '15 14:17

Muguruza zeker van WTA Finals in Singapore

Auteur: ANP Nieuws

PEKING (ANP) - De Spaanse tennisster Garbiñe Muguruza heeft zich op haar 22e verjaardag beloond met een ticket voor de lucratieve WTA Finals, eind oktober in Singapore.

EPA
EPA

De rijzende ster in het vrouwentennis verzekerde zich van een plaatsje op het toernooi door een overwinning op Mirjana Lucic-Baroni in de derde ronde van het toernooi in Peking (1-6 6-2 6-1). ,,Ik was voor de wedstrijd heel nerveus omdat ik wist wat er op het spel stond'', verklaarde ze haar moeizame start.

Aan de WTA Finals mogen alleen de beste acht speelsters van het jaar meedoen. Muguruza reikte nog nooit zover. Ze is bovendien de eerste Spaanse die aan de seizoensfinale meedoet sinds Arantxa Sanchez-Vicario in 2001.

Eind vorig jaar stond Muguruza nog op de 21e plaats van de wereldranglijst, maar ze steeg dit seizoen naar de vijfde plek. Haar beste resultaat dit jaar was een finaleplaats op Wimbledon. Eerder wisten Serena Williams, Simona Halep en Maria Sjarapova zich al te plaatsen voor de WTA Finals. Williams heeft vanwege fysieke en mentale problemen echter een punt gezet achter haar seizoen en doet niet mee in Singapore. Er zijn nog vijf tickets te vergeven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen