SPO7 aug '15 18:49Aangepast op 7 aug '15 19:13

Kelderman kopman in Eneco Tour

Auteur: ANP Nieuws

BOLSWARD (ANP) - Hoewel Wilco Kelderman nog niet helemaal hersteld is van de Ronde van Frankrijk, start hij maandag als een van de twee kopmannen van LottoNL-Jumbo in de Eneco Tour.

ANP
ANP

Kelderman is de man voor het klassement en Moreno Hofland de Nederlandse troef voor de sprints, maakte de ploeg vrijdag bekend.

Kelderman heeft nog steeds last van zijn rug, als gevolg van twee valpartijen in de eerste paar dagen van de Tour de France. ,,Mijn rug voelt nog steeds wat stijf aan'', aldus de Nederlands kampioen tijdrijden.,,Ik weet niet precies wat ik kan verwachten, maar na mijn zevende plaats twee jaar geleden ga ik dit keer opnieuw voor een plek in de top tien. De tijdrit geeft nu al moraal. Ik kijk er naar uit om in eigen land de nationale trui te dragen. Hopelijk kan ik gedurende de week in de wedstrijd groeien. We starten met een goede ploeg. Ik heb er zin in.''

Zijn ploegleider Nico Verhoeven hoopt ook dat het een voordeel is dat Eneco Tour wordt beslist in de laatste twee zware etappes. ,,We moeten niet direct veel van Wilco verwachten. Hij is niet helemaal fit uit de Tour de France gekomen. Al moet ik zeggen dat het wel de goede kant met hem opgaat. Wellicht een voordeel voor Kelderman: het zwaartepunt van de Eneco Tour ligt in het tweede deel van de week. De tijdrit op dag vier is belangrijk. Daarna trekken we de heuvels in en met name de laatste twee dagen zijn lastig. Het venijn zit hem in de staart.''

LottoNL-Jumbo neemt Jos van Emden, Rick Flens, Tom Leezer, Maarten Tjallingii, Robert Wagner en Maarten Wynants mee voor hulp aan de twee kopmannen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen