SPO14 mrt '15 11:34

Boot met Brouwer wint opnieuw havenrace

Auteurs: ANP Nieuws en BNR Webredactie

AUCKLAND (ANP) - De vrouwenboot met stuurvrouw Carolijn Brouwer heeft zaterdag in de Volvo Ocean Race voor de tweede keer de havenrace gewonnen.

In Auckland bleef het Zweedse zeiljacht SCA Team Brunel van schipper Bouwe Bekking opnieuw voor. In Abu Dhabi eindigde de boot van Brouwer ook al als eerste voor Brunel.

Door de tweede plaats kwam Burnel in het algemeen klassement van de havenraces op gelijke hoogte met koploper Abu Dhabi Ocean Racing. Het team SCA staat nu derde.

,,Het is een fantastische dag natuurlijk'', zei Brouwer na afloop tegen de NOS. ,,Ik heb net begrepen dat we nu de eerste boot zijn die twee importraces heeft gewonnen. Maar nog belangrijker is dat we merken dat we beter worden. Dat lieten we in de resultaten niet zien. Maar nu zijn we gaan varen met het idee: we kunnen dit. Nu laten we zien wat we waard zijn. Dit is een enorme boost voor de volgende etappe. We gaan er nu even snel een biertje op drinken.''

De vloot in de Volvo Ocean Race gaat komende week beginnen aan de vijfde etappe naar het Braziliaanse Itajai. Vanwege cycloon Pam is de start al een aantal keer uitgesteld is nu gepland voor dinsdag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen