SPO27 apr '15 14:45Aangepast op 27 apr '15 17:18

Cavendish opnieuw snelste in sprint

Auteur: ANP Nieuws

ANTALYA (ANP) - Mark Cavendish heeft ook de tweede etappe van de Ronde van Turkije gewonnen.

EPA
EPA

De Britse wielrenner van Etixx-QuickStep was maandag opnieuw de snelste in de massasprint. Na een rit over 182 kilometer van Alanya naar Antalya versloeg hij de Italianen Sacha Modolo en Nicola Ruffoni.

Cavendish dankte zijn tweede succes meer dan ooit aan zijn ploeggenoten. Vijf kilometer voor de finish ontdekte hij dat zijn achterband langzaam leegliep. ,,Ik gleed weg in een bocht. De band was zacht maar niet plat. Ik heb even overwogen te stoppen voor een nieuw wiel, maar dan waren we in de finale een man tekort gekomen in het treintje. Dus ik heb de gok maar genomen in het vertrouwen dat ze me door de laatste bochten zouden loodsen en vooraan zouden afzetten.''

Geen van de Nederlanders eindigde in de top tien. Theo Bos werd zondag nog vijfde, maar kon zich nu niet in de strijd om de dagprijs mengen. Martijn Verschoor was de beste, 26e. Cavendish behield ook de leiderstrui. Tijdverschillen zijn er door het ontbreken van bonificaties nog niet tussen de klassementsrenners. Bos bezet de veertiende plaats.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen