SPO6 jun '15 18:10Aangepast op 6 jun '15 18:29

Williams kijkt terug op zware finale

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - Serena Williams leek zaterdag lange tijd op weg naar een simpele zege in de finale van Roland Garros, maar na een uur liet ze haar Tsjechische tegenspeelster Lucie Safarova toch nog terugkomen.

EPA
EPA

De Amerikaanse kwam in de beslissende derde set 0-2 achter, maar herstelde zich daarna door zes games op rij te pakken en daarmee alsnog haar twintigste grandslamtitel te winnen: 6-3 6-7 (2) 6-2.

,,Het was heel, heel zwaar vandaag", zei de 33-jarige Amerikaanse nummer één van de wereld. ,,Het was lastig, Lucie speelde heel goed en agressief. Het is een wonder dat ik hier gewonnen heb. Ik werd een beetje nerveus, maar dat hoort erbij. Dat ik hier mijn twintigste titel win is erg bijzonder, omdat ik niet altijd zo geweldig speel in Parijs.''

Safarova legde zich neer bij haar nederlaag. ,,Het waren twee geweldige weken. Serena was heel sterk vandaag. Een geweldige speelster en een geweldige vechter.''

De Tsjechische heeft zondag nog een kans met een titel huiswaarts te keren als ze met haar Amerikaanse partner Bethanie Mattek-Sands in de finale van het dubbelspel staat tegen het koppel Jaroslava Sjvedova (Kazachstan)/Casey Dellacqua (Australië).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen